Saturday, November 28, 2009

For You (Tribute To Great Rasulullah SAW)

Somehow, feel really great guilt.......
Hope all of us will be given chance to make things more better
Hope there is Al-Jannah waiting for us at hereafter
Aminn~

Wednesday, November 25, 2009


Seperti mahu merespon atas segala yang sudah dilihat dengan mata nan rabun ini. Emoshikah(emosi) ?? Huhu, entahlaa.. Yosh~

1.
Okey, sabar is a part of things I should apply in the whole way of life till DEAD when Ive meet up with such a matters, tapi desakan atau hasutan tidak kedengaran dari syaitonirrajim sometimes can be obey when your mind and your heart dint really commit together and it has lead to such a missering seperti angin puting beliung putar2. Behind all the putar beliung there is a very tiny small part in these unrelevant brain and heart keep shouting and yelling " remember Him the most.. Remeber Him the most.." They shout and yell so softly and almost cant be heard.. But I guess life is unworth if there is no challenge/problems getting in. Janji belajar sesuatu from it...hmm2~

2.
Something terrible in this society has happen and how each single person in this world who realize this can do to fix it. Kekerapan untuk berbuat baik terhadap sesama manusia tak kira status, warna kulit atau agama MENURUN saban hari. Early age of mine, have a neighbourhood with many different customs, religion in one block has made me easy-going to be friend with anyone. We help, care, changing lauk pauk together. Semasa rebung lagi diajar untuk mempraktikkan segala nilai2 yang diajar. In life, we meet with vary type of peoples. Some have a good intention and some were not. Fading up because always meet up with 'prawns behind stones' and 'stabbing from back' type, doing nice is not necesarry anymore. Paling penting adalah diri sendiri. Biar orang jauh ke belakang, biar orang yang punya masalah janji bukan diri kita. AND this is the sickness/disease yang paling melarat dalam society kita sekarang. I really wish I can write all I feel and thoughts in here, but even as by my ownself dint really do much to fix it. So it'll be better if I stop till Im really qualify to do so..InsyaAllah.

3.
Whats wrong of being 'kawaii'? Because that is what all the girls deserves to be. Janji faham dan kenal asal usul dan jatidiri sendiri dan tidak menyimpang dari jalan yang sepatutnya.

4.
Kali kedua tidak beraya haji di kampung. Haih~ =_="

Salam Aidiladha kepada semua Muslimin Muslimat (.^,^.)

Monday, November 16, 2009


Wish I can make such a beauty song like Melly Goeslow.. Here one of my fav from her ;)


"Ketika Cinta Bertasbih"

Bertuturlah cinta

Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


Thursday, November 12, 2009




MV Batch 20 ;)


Sunday, November 8, 2009

sgt desperate..oi bace nih oi

Emo yer aku? Sila beri komen terhadap diri ini seikhlas mungkin, positif negatif saya telan. Saya takkan marah punya, yer janjik~ Tak kesah samada anda mahu meninggalkan nama @ tidak. Im ready peoples.. And please, no mercy (.^_^.)

Lebiu.. K, papai~ ;)

p/s:this including 'you' who read/follow my blog silently :)

Its 3-1 baby~!!


Yeah, bangga kembang kempis idong N9 menang malam semalam. 61 years of waiting and tadaaaa.. Such a proud and a pride, and what a worth watching you guys play from start till end of the game, uhuu~ :')

Dijangkakan players dari Qlate akan buat hal (hey, ini bukan entry cari pasal dengan mana2 orang Qlate yer) except for the small conflict between Indraputra and Adha.

Baling2 botol mineral dan mercun, bakar kerusi, terloncat2 tidak menghormati nyanyian lagu Negaraku, bergaduh di luar stadium dan di stesen LRT, memaki hamun dan mencarut sesuka hati. Entahlah.. Oh hati ini sedikit sensitif sebenarnya bila lagu kebangsaan dinyanyikan sebegitu. Even those Americans can sing their national anthem in jazzy or RnB way, but still they standing straight when they sing it. Shows how they RESPECT their national song. Ohh, bukanlah mahu menyembah dewakan mereka, just want to comparing between them and us in a positive ways.

Kepada supporters yang hadir ke stadium malam semalam, jangan marah anak2 anda kalau satu hari nanti mereka juga berlaku 'rude' dengan anda. Why? Because it is a pay for your past rudeness to others and for our nation. And maybe that is causing by your own ways in giving a wrong taughts to them. Kids learns very well than the adults. They observe, listen and quickly practice it. Kalau kita wajib menghadiri kursus kahwin untuk yang belum berkahwin, rasanya perlu juga ada satu kursus/ujian untuk mengetahui sama ada pasangan ini sudah bersedia untuk menggalas tanggungjawab sebagai ibu dan ayah. Dan nah kau, selagi kau tak lepas 'ujian keibubapaan' selagi itu kau tak boleh kahwin (ceh, cakap pasal kawen plak haha..)

Okep, berleter sangat panjang ni. Kenapa entah tiba2 terusik bab2 keluarga pulak, har3!!.. Emm bukannya apa, ada masa kita sangat risau dengan senario yang berlaku di sekeliling kita. Dunia ini semakin penuh dengan unsur2 tidak 'sihat'. Kadangkala malas nak ambil tahu kerana dari kecil lagi terpampang di dada akhbar mahupun di kaca tv mengenai perang, kebuluran, penindasan, korupsi.. . Ya, diri ini bukanlah orang terbaik untuk berkata akan hal semua itu. Apa yang penting adalah pembaikan dalam diri individu itu dahulu. Moga diberi kesempatan mengecapi nikmat ketenangan oleh Allah yang berpanjangan untuk semua orang, aminn~

Out peoples.. Final paper tomorrow.

Tuesday, November 3, 2009

somehow...

somehow...
it is still like...urgh~
ada sesuatu,
from the past,
yg DIA nak aku realize,
so..
HE arrange 'this' for me..

Need more focus now,
ohh~
dont make 'it' happens twice, ya?

Speak softly to person who hurting you,
because u've said harshly to else before..
create smiley in ur face (tho its not really an honest smyl),
when something terrible happen on u
kerana 'itu lesson' padamu...


p/s:lepas tekanan baru habis 2 paper pagi n tghr..yeah 2 more to go ;)

Monday, November 2, 2009

Tag as a silent reader


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

- benda here refers to 'kebendaan' kah? it shud be duit..by duit anythng might go pretty smooth, i guess..but if the question refers to somethng abstract, i choose families ;)

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

-topap celcom haha..acepted?

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

- Hm2..pretty tuff Q act..honestly its nvr come across my mind yet..so my answer shud be tak kesa

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

- haha..takmo jawap

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

-practically, yes.. with the f4 boys ;P

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

-kluang station, tesco ampang.. family's fav ;)

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

-erm, did mag included? if yes, last 3 days jz bought KLIK mag latest issues which has Rain (full house) as cover..

8. Nama penuh anda?

-Noor Syakierah bt Rusli

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

-emak..woman understand womans more, cewah.. but still ayah shud be my most top man in my heart ;)

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

-Rasulullah.. no compromy.. d rest must be Kim Hyun Joong from f4.. i want to learn dance from him *drool* :P~

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?

-i luv ol of dem fairly..cheh~ huhu ;P

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

-haha, sure nope.. saye malas ;P

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

-craving 4 fiji mountain ;)

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

Lutfi Amri :

1. talented

2. brilliant brain

3. passionate in vid making

4. stdy abroad, UK xsilap

5. -

(sory..haha..dats pretty enuf i gess. not enuf infos :P)

15. 8 perkara yang saya gilai?

-youtubing

-drama marathon

-any choc products

Bold-hot & spicy ciken, haha~ sgt hudus..

-taekwando

-badminton

-babies

-cats

16. Pelukan atau ciuman?

-pelukan..from parents, big phat fams, frens..but im not really used to hug ppl actly..last tym, a year ago i gess i hugged my mak uda b4 she flew to mecca for hajj

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

-gobbolino the witch cat by ursula mayor williams
-charm club by belinda ray
-himpunan doa2 mukmim dr ustaz najmuddin zubair
-analytical chemistry by john wiley
-organic chemistry by john wiley
-KLIK mag ngeh2..
-Galaxie mag
-buku math tak ingat tajuk apa (dah pulang ke libry)

18. 8 buah lagu selalu di dengar kebelakangan ini

- Jun be OK by Tmax

- Fight The Bad Feelings by Tmax juga

- I Trust You by Yuna Ito

- Come Home by One Republic

- Starlight Tears by Kim Hyun Koon (ost BOF)

- Haengbok by SuJu

- Kantoi by ee Avi (hey, u shud listen to this ppls~)

- UR Man by SS501 (MOST FAV ;)..)

19. mari main TAG 8 orang lain.

- Loqman Keme (tetibe tringat budak yg makin rajin apdet belog dia ;P)

- Alep (gila gundam haha..bg dia bwat bnde lagha sket :P)

- MekJa (paling jarang update blog)

- Cik Orked aka Miza ;)

- McZiey

- Alia Farhana

- C's Kdee

- Qairawani

Hmm..so~??

Sunday, November 1, 2009

5 crappy points ngahaha~


Di bilik sunyi sepi, sentiasa keburingan tatkala otak jam menandakan mahu rehat sebentar di samping perot munyik2 dari tadi padahal da makan nasik dan sup ikan masakan ibunda ter'chenta. Takde keje jadi mari merapuan di blog sendiri muahaha~

1: keropok lidah
Went to Tesco, a place 4 both me n momma thinks the best, safest, nearest place to go 4 releasing tense a bit. Passing by in this one counter and saw this keropok product labeled as 'keropok lidah'.......... Urgh~ Erm, its an ordinary keropok we use to ate with nasi kerabu. But, why lidah of ol sudden? Im prefering more with the old name i guess. Keropok ikan, sounds more 'polite' tho.. Hahaa.. Keropok lidah makes me imagine that the keropok were made from lidah.. Uukhh~

2:
Membaca blog sendiri dan blog rakan2 yg byk meluah perasaan seperti sentiasa kedukaan dan seolah2 mereka sudah di'jinx' tak boley heppy utk masa yang lama. Hm, the best way to avoid ol d jinxie feelings by back to our 'basic' (anda lbey faham dari saya maksud 'basic' di sini :)..) Moga semua2 nya tenang adja, iya deh? ;)

3:
Lapa laa.. Bukan laa lapa 'giler' cume lapa nak ke arah ke'gestrik'an jer skrg neh.. Kredit tingal 4c sape yg boley di-sms? Harapan sape2 dengarlah hati ini meraung mahu ikut keluar/order pada sape2 yg mahu pegi beli fuds, isk~ :'(

4:
Ini kecintaan baru.. Sile lihat tuan puan ;)
(from left: kim jun,min ho,hyun joong & kim bum)

Ohh, so drooling for these pretty boys. ;p~ FreeLY to visit their website. Anda pasti teruja mengaum2 seperti saya, haha..Hehh, silelah kelik di sebelah ini ---> BOF ;)

5:
Yeah, masih punya megi kari berapi yg dibeli 2 bulan lepas. Mari makan megi di bulan exam~!! Heard that the effects of eating one pack of meggi may comes after 6 months. Effects including otak makin lembap, hair falling which may bring to baldness, bla3.. In one sentence, megi leads to unhealthy living.... Hmm, hmm~

Tata sume~ ;)