Thursday, December 24, 2009

Maksim Mrvica - Leeloo's Tunes

First i've listened it from Liza's bloggy (my former classmate back at Tasek) What a such beauty melody and music arrangement they have. Wow, what a work Maksim :') May u guys enjoy the MV (.^,^.)


Saturday, November 28, 2009

For You (Tribute To Great Rasulullah SAW)

Somehow, feel really great guilt.......
Hope all of us will be given chance to make things more better
Hope there is Al-Jannah waiting for us at hereafter
Aminn~

Wednesday, November 25, 2009


Seperti mahu merespon atas segala yang sudah dilihat dengan mata nan rabun ini. Emoshikah(emosi) ?? Huhu, entahlaa.. Yosh~

1.
Okey, sabar is a part of things I should apply in the whole way of life till DEAD when Ive meet up with such a matters, tapi desakan atau hasutan tidak kedengaran dari syaitonirrajim sometimes can be obey when your mind and your heart dint really commit together and it has lead to such a missering seperti angin puting beliung putar2. Behind all the putar beliung there is a very tiny small part in these unrelevant brain and heart keep shouting and yelling " remember Him the most.. Remeber Him the most.." They shout and yell so softly and almost cant be heard.. But I guess life is unworth if there is no challenge/problems getting in. Janji belajar sesuatu from it...hmm2~

2.
Something terrible in this society has happen and how each single person in this world who realize this can do to fix it. Kekerapan untuk berbuat baik terhadap sesama manusia tak kira status, warna kulit atau agama MENURUN saban hari. Early age of mine, have a neighbourhood with many different customs, religion in one block has made me easy-going to be friend with anyone. We help, care, changing lauk pauk together. Semasa rebung lagi diajar untuk mempraktikkan segala nilai2 yang diajar. In life, we meet with vary type of peoples. Some have a good intention and some were not. Fading up because always meet up with 'prawns behind stones' and 'stabbing from back' type, doing nice is not necesarry anymore. Paling penting adalah diri sendiri. Biar orang jauh ke belakang, biar orang yang punya masalah janji bukan diri kita. AND this is the sickness/disease yang paling melarat dalam society kita sekarang. I really wish I can write all I feel and thoughts in here, but even as by my ownself dint really do much to fix it. So it'll be better if I stop till Im really qualify to do so..InsyaAllah.

3.
Whats wrong of being 'kawaii'? Because that is what all the girls deserves to be. Janji faham dan kenal asal usul dan jatidiri sendiri dan tidak menyimpang dari jalan yang sepatutnya.

4.
Kali kedua tidak beraya haji di kampung. Haih~ =_="

Salam Aidiladha kepada semua Muslimin Muslimat (.^,^.)

Monday, November 16, 2009


Wish I can make such a beauty song like Melly Goeslow.. Here one of my fav from her ;)


"Ketika Cinta Bertasbih"

Bertuturlah cinta

Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta


Thursday, November 12, 2009




MV Batch 20 ;)


Sunday, November 8, 2009

sgt desperate..oi bace nih oi

Emo yer aku? Sila beri komen terhadap diri ini seikhlas mungkin, positif negatif saya telan. Saya takkan marah punya, yer janjik~ Tak kesah samada anda mahu meninggalkan nama @ tidak. Im ready peoples.. And please, no mercy (.^_^.)

Lebiu.. K, papai~ ;)

p/s:this including 'you' who read/follow my blog silently :)

Its 3-1 baby~!!


Yeah, bangga kembang kempis idong N9 menang malam semalam. 61 years of waiting and tadaaaa.. Such a proud and a pride, and what a worth watching you guys play from start till end of the game, uhuu~ :')

Dijangkakan players dari Qlate akan buat hal (hey, ini bukan entry cari pasal dengan mana2 orang Qlate yer) except for the small conflict between Indraputra and Adha.

Baling2 botol mineral dan mercun, bakar kerusi, terloncat2 tidak menghormati nyanyian lagu Negaraku, bergaduh di luar stadium dan di stesen LRT, memaki hamun dan mencarut sesuka hati. Entahlah.. Oh hati ini sedikit sensitif sebenarnya bila lagu kebangsaan dinyanyikan sebegitu. Even those Americans can sing their national anthem in jazzy or RnB way, but still they standing straight when they sing it. Shows how they RESPECT their national song. Ohh, bukanlah mahu menyembah dewakan mereka, just want to comparing between them and us in a positive ways.

Kepada supporters yang hadir ke stadium malam semalam, jangan marah anak2 anda kalau satu hari nanti mereka juga berlaku 'rude' dengan anda. Why? Because it is a pay for your past rudeness to others and for our nation. And maybe that is causing by your own ways in giving a wrong taughts to them. Kids learns very well than the adults. They observe, listen and quickly practice it. Kalau kita wajib menghadiri kursus kahwin untuk yang belum berkahwin, rasanya perlu juga ada satu kursus/ujian untuk mengetahui sama ada pasangan ini sudah bersedia untuk menggalas tanggungjawab sebagai ibu dan ayah. Dan nah kau, selagi kau tak lepas 'ujian keibubapaan' selagi itu kau tak boleh kahwin (ceh, cakap pasal kawen plak haha..)

Okep, berleter sangat panjang ni. Kenapa entah tiba2 terusik bab2 keluarga pulak, har3!!.. Emm bukannya apa, ada masa kita sangat risau dengan senario yang berlaku di sekeliling kita. Dunia ini semakin penuh dengan unsur2 tidak 'sihat'. Kadangkala malas nak ambil tahu kerana dari kecil lagi terpampang di dada akhbar mahupun di kaca tv mengenai perang, kebuluran, penindasan, korupsi.. . Ya, diri ini bukanlah orang terbaik untuk berkata akan hal semua itu. Apa yang penting adalah pembaikan dalam diri individu itu dahulu. Moga diberi kesempatan mengecapi nikmat ketenangan oleh Allah yang berpanjangan untuk semua orang, aminn~

Out peoples.. Final paper tomorrow.

Tuesday, November 3, 2009

somehow...

somehow...
it is still like...urgh~
ada sesuatu,
from the past,
yg DIA nak aku realize,
so..
HE arrange 'this' for me..

Need more focus now,
ohh~
dont make 'it' happens twice, ya?

Speak softly to person who hurting you,
because u've said harshly to else before..
create smiley in ur face (tho its not really an honest smyl),
when something terrible happen on u
kerana 'itu lesson' padamu...


p/s:lepas tekanan baru habis 2 paper pagi n tghr..yeah 2 more to go ;)

Monday, November 2, 2009

Tag as a silent reader


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

- benda here refers to 'kebendaan' kah? it shud be duit..by duit anythng might go pretty smooth, i guess..but if the question refers to somethng abstract, i choose families ;)

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

-topap celcom haha..acepted?

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

- Hm2..pretty tuff Q act..honestly its nvr come across my mind yet..so my answer shud be tak kesa

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

- haha..takmo jawap

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

-practically, yes.. with the f4 boys ;P

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

-kluang station, tesco ampang.. family's fav ;)

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

-erm, did mag included? if yes, last 3 days jz bought KLIK mag latest issues which has Rain (full house) as cover..

8. Nama penuh anda?

-Noor Syakierah bt Rusli

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

-emak..woman understand womans more, cewah.. but still ayah shud be my most top man in my heart ;)

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

-Rasulullah.. no compromy.. d rest must be Kim Hyun Joong from f4.. i want to learn dance from him *drool* :P~

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?

-i luv ol of dem fairly..cheh~ huhu ;P

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

-haha, sure nope.. saye malas ;P

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

-craving 4 fiji mountain ;)

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

Lutfi Amri :

1. talented

2. brilliant brain

3. passionate in vid making

4. stdy abroad, UK xsilap

5. -

(sory..haha..dats pretty enuf i gess. not enuf infos :P)

15. 8 perkara yang saya gilai?

-youtubing

-drama marathon

-any choc products

Bold-hot & spicy ciken, haha~ sgt hudus..

-taekwando

-badminton

-babies

-cats

16. Pelukan atau ciuman?

-pelukan..from parents, big phat fams, frens..but im not really used to hug ppl actly..last tym, a year ago i gess i hugged my mak uda b4 she flew to mecca for hajj

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

-gobbolino the witch cat by ursula mayor williams
-charm club by belinda ray
-himpunan doa2 mukmim dr ustaz najmuddin zubair
-analytical chemistry by john wiley
-organic chemistry by john wiley
-KLIK mag ngeh2..
-Galaxie mag
-buku math tak ingat tajuk apa (dah pulang ke libry)

18. 8 buah lagu selalu di dengar kebelakangan ini

- Jun be OK by Tmax

- Fight The Bad Feelings by Tmax juga

- I Trust You by Yuna Ito

- Come Home by One Republic

- Starlight Tears by Kim Hyun Koon (ost BOF)

- Haengbok by SuJu

- Kantoi by ee Avi (hey, u shud listen to this ppls~)

- UR Man by SS501 (MOST FAV ;)..)

19. mari main TAG 8 orang lain.

- Loqman Keme (tetibe tringat budak yg makin rajin apdet belog dia ;P)

- Alep (gila gundam haha..bg dia bwat bnde lagha sket :P)

- MekJa (paling jarang update blog)

- Cik Orked aka Miza ;)

- McZiey

- Alia Farhana

- C's Kdee

- Qairawani

Hmm..so~??

Sunday, November 1, 2009

5 crappy points ngahaha~


Di bilik sunyi sepi, sentiasa keburingan tatkala otak jam menandakan mahu rehat sebentar di samping perot munyik2 dari tadi padahal da makan nasik dan sup ikan masakan ibunda ter'chenta. Takde keje jadi mari merapuan di blog sendiri muahaha~

1: keropok lidah
Went to Tesco, a place 4 both me n momma thinks the best, safest, nearest place to go 4 releasing tense a bit. Passing by in this one counter and saw this keropok product labeled as 'keropok lidah'.......... Urgh~ Erm, its an ordinary keropok we use to ate with nasi kerabu. But, why lidah of ol sudden? Im prefering more with the old name i guess. Keropok ikan, sounds more 'polite' tho.. Hahaa.. Keropok lidah makes me imagine that the keropok were made from lidah.. Uukhh~

2:
Membaca blog sendiri dan blog rakan2 yg byk meluah perasaan seperti sentiasa kedukaan dan seolah2 mereka sudah di'jinx' tak boley heppy utk masa yang lama. Hm, the best way to avoid ol d jinxie feelings by back to our 'basic' (anda lbey faham dari saya maksud 'basic' di sini :)..) Moga semua2 nya tenang adja, iya deh? ;)

3:
Lapa laa.. Bukan laa lapa 'giler' cume lapa nak ke arah ke'gestrik'an jer skrg neh.. Kredit tingal 4c sape yg boley di-sms? Harapan sape2 dengarlah hati ini meraung mahu ikut keluar/order pada sape2 yg mahu pegi beli fuds, isk~ :'(

4:
Ini kecintaan baru.. Sile lihat tuan puan ;)
(from left: kim jun,min ho,hyun joong & kim bum)

Ohh, so drooling for these pretty boys. ;p~ FreeLY to visit their website. Anda pasti teruja mengaum2 seperti saya, haha..Hehh, silelah kelik di sebelah ini ---> BOF ;)

5:
Yeah, masih punya megi kari berapi yg dibeli 2 bulan lepas. Mari makan megi di bulan exam~!! Heard that the effects of eating one pack of meggi may comes after 6 months. Effects including otak makin lembap, hair falling which may bring to baldness, bla3.. In one sentence, megi leads to unhealthy living.... Hmm, hmm~

Tata sume~ ;)

Thursday, October 29, 2009

Mari cintai kim joon ;)




p/s:This song is quite suit with my heart now.. Apa jua yg berlaku di masa2 akan datang akan ku cuba utk tempuhi dengan bijak dan baik. Ive learnt it from a 'good teacher' & it is you.. TQ :)



Eh, OK x?

Hey u guys.. Hopefully evrythng is ' be OK'
Those who feels not realy OK, here an MV 4u
cuci2 mata skali lihat oppa hensem ;p



Tuesday, October 20, 2009

They...

Lucky to have u guys in this kind of situation. Pengubat lara di hati, penambah ceria kala muram dan teman sepermainan di waktu bosan.. TQ for always make my empty-unfilled-feel worthless time to such a precious.. Sayang Adelia, Alissa, Afiqi & new born baby Atifah Ameena. Kak Yong sangat sayang kamu semua :):)

To Along Sarah, Wani, & my grown up panjang galah baby twins Kak Yong luv u too.. Moga aku diberi kesempatan untuk tunaikan segala impian utk keluarga, aminn~

short notes: gdluk to all examers..(haha,adeker ayat examers? :P)

Wednesday, October 14, 2009


Maybe dis is it..

Saye kne joging

Sbb dah naik 2 kilo

Naik tangga dah semput

Jalan sket pon dah semput

Drive tak gune tenaga mane pon dah semput

Hish..

Ok, konklusinya, stamina dah kurang.

Joging Syakierah, takmo malas

p/s: ye2 jerk haku neh haihh~

Me Randomning: Jage ksehatan bukan utk tampak cantik kurus nanti mudah frust, lebih baik jaga ksehatan kerana NAK SEHAT...

Sunday, October 11, 2009

My Best Friend's Wedding :)

Syukur Alhamdulillah.. One of my fren is going to end up his bujang age by this October. May you n your partner live in peaceful n harmony living both donia akherat. Truck loadz of Congratulations again to Aliuddin Faidhi Mustapha n his future wife :)

p/s:uhh,hope i can make it there..Wedding ahead, Ziela Rawk @ PJ.. Wee, excited ;)

Saturday, October 10, 2009

unforgiven


unforgiven,
thats why perhaps,
im not in the 'list' anymore..

unforgiven,
and im sorry...

unforgiven,
im admitting it,
pleaaseeeeee,
tell me..
dont makes me keeps wondering like this

one thing clear now,
i wont interrupting ur life,anymore..
huge differents of way of life perhaps,
less meet n less heartache

still,
want to thank you 4 the friendships we've built together,
since 1st year sure..

p/s:love u dear friend :')

Wednesday, October 7, 2009

Mulut ringan mudah berkata2, mudah membuatkan org pertama kali jumpa/kenal rasa selesa mungkin itu kelebihan saya. Tapi bukan satu perkara mudah bagi saya untuk kekalkan ukhwah yang sudah dibina. Perasaan mudah sensitif, cemburu, ego dsbgnya (sila jgn segan menambah kalau ada lagi,huu~) membuatkan saya kadangkala semakin renggang dengan beberapa org rakan. We used to be damn close past several years back. And its such a sad thing actually when we're losing one by one ppl who actually cares n love u with their heart. And maybe they love you with their heart they never 'vanishing' you by total. They still talk with you but not that often and not that 'mesra2' like the past times.

Eem, this entry might sounds so over-exposed about myself. I dont care because I know no one of those peoples I mean above would read my blog. Menyampah mungkin ada. Sicking with my 'so-childish' attitude so they have this kind of 'who-really-cares' feelings on me.

In my past entry Ive mentioned Im merely have more boy friends rather than the girls. I gess being friend with the boys wud make me more unsensetively thinks about people's feelings. Yala, budak lelaki kurang sikit hal2 touching mouching, sensitip2, dan lebih byk 'tak kesalaa/lantaklaa' attitude, kan? And maybe because of that, I dint know how to make jokes secara sopan. Means, lawak saye mmg sangat kasar, takde tapis2.. Some has told/advice/remind me to have some sensitivity while making lawak to others. Tapi hari2 (hari2 dalam masa beberapa bulan) ditegur membuatkan saye sendiri jadi dah tak bes untuk berlawak, mahupun berbual seperti hari2 biasanya. The bad ego 'monsters' beranak pinak dengan hebatnya dalam hati. Tak mahu walau sedikit pon mahu meminta maaf @ mengakui apa2 kesalahan yang sudah dilakukan walaupun hati dan fikiran berkata, " Syakierah uve made a huge mistakes by doing that, so lekas pergi minta sorry"... Tapi kata2 nates gilo nate (kasar balik ayat) pula yg diikuti. Hati berbelah bahagi.. Arghhh... so here all the sadness, kemurungan lah apebende sume tuh datang menyerang. Pastu saye pon tulislah pada status fb.fs,tagged,waimah ym dan juge di blog sdeyh lah mende2 sume tuh. Salah siapa dong? Lu pikirlah sendiri (Nabil, im borrowing ur tagline).

Entry pjg tak hengat dunia tapi kalau takde ape2 action dibuat pon tak guna juga. Jadi saya betul2 mahu semua ini lenyap. Semua2 yg tak bes nih.. Sadness, losers, alone.. Shuhh2 you away you damn bad feelings. Tuhan menemukan aku dengan orang2 yg begini2 kerana Dia tahu aku perlu belajar sesuatu dari orang2 yg diketemukan itu. Tq Allah utk semua itu. Berbuatlah baik dengan Allah nescaya Allah itu maha berkuasa dalam menentukan kebaikan utk hidup kamu yg seterusnya..

Kepada yg pernah saye sakiti hati dulu kini dan utk masa2 akn datang, saya minta maaf pada anda semua. Kadang kala sengaja, kadang2 tidak.. Saya sayang anda semua.. Moga Allah memberkati di dunia dan akhirat ukhwah yg sudah kita jalinkan ini.

Fcebook deactivate'kan sbb mahu menghormati bulan puasa haha,bulan exam I mean.. Lets see how much longer I can hold it. Kot2 esok activate semula har3 (new style of laughing). Salam ukhwah to all..

Me Randomning: Hargai apa yg ada, once its gone....(smbg sndri)

Assalamualaikum

Tuesday, October 6, 2009

oldies can be kewl too ;)



Love d oldie song so much. My fav must be P. Ramlee, Saloma, Michael Bubble (is it d correct spell?hehh), Elvis Presley and Barry Manilow. Here one of d song I adore much since kid age. I cant smyl w'o u by Uncle Barry, huhuu..





Saturday, September 26, 2009

it happens in year 2002

Terpanggil utk share crite/pengalaman pada tahun 2002. Mata berketumbit sakit tak boleh tidur, teruskan niat mahu menaip entry kali ini sblm terlupa.Have told once to my mum. Kena marah habis2an. Im just 15 at that tym. Takpelah, u readers boley bace dan nilailah sendiri kalau u guys di tempat saye. And here the sory begins...

Im in my way to tuition class (Jalan kaki dari rumah di atas bukit sehingga tempat tuisyen,amik mase 30-40menet lbey kurang utk smpi). Half way walking, suddenly theres an Indonesian women looks in a hurry come towards me,cuak. She ask me another exit way. Ada dua jalan utk keluar dari perumahan di atas bukit itu. Satu jalan utama laluan kereta dan kenderaan lain utk keluar masuk, dan satu lagi jalan yg agak semak cuma pejalan kaki sahaja boleh lalu.

She ask then I answer it,gving the directions. Tapi direction yg diberi seperti tidak difahami (huu,it isnt my fault kalau perumahan tu berbukit bukau dan byk sangat jalan nak2 makcik Indonesia tu mmg tak pernah berjalan2 ambil angin di sekitar perumahan tu). She grab my hand and ask me again the direction. Serious, cuak giler2 dah masa tu. Takut dipengapa2kan. Tapi pada waktu tu hati berkata pada diri sendiri makcik ni baik. Yer, mmg baik (bkn ayat nak sedapkan hati).

Then I show her the way she shud take. Hampir2 nak sampai ke lorong jalan rumah sendiri. Dalam masa menunjuk arah jalan keluar, makcik tu crita sedikit pasal diri dia. Erm, she is a maid in this one chi**se house. She told me she cant perform her solah, evry day she need to fed n bath the dogs, cant wear tudung n macam2 lagi. Im shock. Means here that Im helping an escapy to escape. Tapi, saye pecaye makcik tu. She cry a lot waktu crite keperitan yg terpaksa dilaluinya. But then tengok jam lagi 45 menet nak start class. I really need to hurry becz my frens (duduk kat perumahan bawah) will wait for me, jln same2 ke tuition class.

I do want to accompany her smpi lah ke exit, takut dia tersesat.

Silence all day, slalu kepoh byk cakap n byk tanye kat cekgu tusyen. Tapi haritu banyak termenung memikirkan nasib makcik tu. Smpai sekarang selalu wonder mana makcik tu skrg..
I pray evrythng may be fine for her. Moga dia tak apa2. Saye dah tak ingat muka dia tapi saye masih ingat keadaan dia. Berkain batik, baju tshirt, tudung sekadar ikat cmtu shj.

Erm, iktibar dari pengalaman ni. How easily Moslems ditindas. Geram, marah, sedih.. I hope in the future tolonglah ya Allah, jgnlah ada penindasan sebegini lagi. Byk sangat mahu dikongsi perasaan melalui pengalam yg satu ini tapi lebih suka kalau anda sendiri fikirkan iktibarnya. Saye manusia lemah hina cuma berharap satu hari nanti saye akan dapat buat sesuatu. Sesuatu yang boleh datangkan keamanan dan kebahagiaan pada semua. Harap objektif penubuhan kelab2 aktiviti di seluruh pengajian tinggi di Malaysia dapat dicapai dimana keseluruhannya mahu membentuk insan yg dapat menerap segala nilai dan sifat rasional setiap aktiviti yg diikuti. Bukan join sekadar nak suka2 seronok2 dan nak dapat tempat di kolej @pon mahu memenuhkan CV supaya CV mereka 'penuh sarat sampi berhelai2an page agar nmpak mereka tu hebat' semata.

Byklah merepek. Siyes, bace smule dari atas smpi bawah entry belom di'publish' sgt tunggang langgang. Yes, tunggang langgang kelam kabut itu saye, my trademark. Saye sorg jer ader trademark tu, org len takde huu~ Terus menaip tak fikir panjang sebab lebih banyak ikut gerak hati. Jadi saye menaip menerusi hati (ceh,pOyO lak rase). K, undurkan diri dulu. Salam lebaran semua, salam~ (.^,^.)

ketumbit..ouch~

Been attack by ds ketumbit since last wed (4 days b4 eid mubarak). Pedih yo. Mata asek berair, tapi bwat tak tahu sbb selalu kena akn baik dalam masa 3-4 hari paling lama. But ds tym the infections has been more than a week. Penat dituduh mengintai org mandi haha.. Ive been google up some infos about it, so let check it out yo....

  • Pengenalan

Kelopak mata mempunyai kelenjar-kelenjar yang menghasilkan minyak, membantu melembapkan permukaan hadapan bola mata. Kadangkala, kelenjar ini boleh terkena jangkitan dan menyebabkan bisul kecil yang dipanggil ketumbit.

  • Tanda & Gejala

Ketumbit boleh menyebabkan gejala seperti sakit, mata rasa seperti berpasir, kemerahan atau bengkak pada kulit kelopak mata.

  • Komplikasi

Kebanyakan ketumbit akan hilang tanpa memerlukan rawatan dalam beberapa hari. Tetapi sesetengah individu mungkin mendapat komplikasi yang lebih teruk sekiranya jangkitan tersebut merebak kebahagian kelopak mata seterusnya menyebabkan 'preseptal cellulitis'. Keadaan ini menyebabkan kesakitan dan bengkak pada kelopak mata.

  • Rawatan

Kebanyakan ketumbit adalah kecil dan jarang menyebabkan gangguan yang teruk. Ia boleh dirawat di rumah dengan menuam beberapa kali sehari. Dalam beberapa hari ketumbit akan sembuh dengan sendirinya. Ketumbit yang telah dijangkiti kuman boleh dirawat dengan antibiotik. Dalam kes yang lebih teruk ketumbit boleh dirawat dengan pembedahan kecil.

  • Pencegahan

Individu yang mengalami jangkitan kecil pada bulu mata (blepharitis) mudah terkena ketumbit. Kumpulan individu ini perlu selalu membersihkan bulu mata mereka bagi mencegah ketumbit.

more info klik sini :)

There u go guys, ketumbit were cause by a spread of infections that comes from a lack of hygienity careness frOm tuan punya mata (mata saye bersih laaaaaaa,eeee...geram plak aku.gmba mate saye g cantek akn d upload,soon to approve dat my eyes bersih suci hokay~??!!)

K,esok jalan raye smpi lebam. KLians n Selangorians, masak sedap2 yer hOhOh~ Papai n gudNyte (.^,^.)

Thursday, September 24, 2009

no titles dudes..(haruslah pasal rayo ;p)


No titles,yap2.. No titles becz theres a loadz of stuff i do wn to write here.. Im not really gud in making cerita karangan in a proper way. So it'll b easy if im doin it in a points,hOhOh~ Hokeh ppls,lets get dizzy reading up my stOry mOry in these 1 week of hOlidaY ;)

One:
get back to my kampOng by sat. Hey,kami btolak right away afta suboh sbb mau avoid jam. And yeah, the road were smooth with less cars tapi masih ader kemalangan. Ngeri laa.. Lori terbalik, kereta berderet2 berlanggar.. Fuhh, xberhenti2 hati berdoa supaye kami sekuarge tak terlibat dalam kes2 kecelakaan bgtu.. And syukur we've arrived at my granparents's place by 930am.. Lil' Ikram Hakimi lari2 bgtu ektif sgt energetik sbb die budak kecik xpose lagi menyambut kami sekuarge dengan gigi goofy shomey yg bisa membwatkan sape2 melihatnya pasti mahu pegang2 sambil dukung2 die. Siyes, kiyut giler baby Kimi nih. I dah rindu pd die smule huu~ :'(

Dua:
Masak2 sume ape yg patOt. Masak2 isnt my field jadik i were given a 'job' (hahah~) more on cleaning. Yeah, sapu2, berus toilet, basuh kete, g pasar (cleaning kah?), jage baby kimi n mcm2 laie kojo kono buek. Xper2, i do realy enjoy doin all these stuff. Tym raye jer rajin, tym bukan raye langsung x rajin (huhu ;p)

Tige:
Raya eve... Sebak sgt dgr takbir. Raye taon ni adalah raye kali k3 xley solat sunat raye (haih~ naseb). Mahu merasai detik solat sunat raye bsame2 org len. Mahu juge merasai diri ini tnduk hiba mengenangkan segalaa nikmat yg sudah DIA berikan sewaktu solat sunat. Erk, bknlah diri ini mahu mengeluh kesah, tapi mungkin diri ini cemburu pd yg pergi ke surau pagi itu. Tapi xperlah, ader juge hikmahnyer xpergi surau. I can prepare myself more longer than others huhu ;p ..


Empat:
I luv my cuzzins.. Sangat ralat di hati biler ader yg xder d rumah uwan. Sangat2 ralat *nanges jap*.. & I do terribly miss my late grandparents. Sebak sgt2 bile ziarah kubur mereka (ahh sudah, tuka topik)

FiVe:
This eid is a celebration full with emotions. But most of it is a happy mood lah. Sdeh2 kejap jer,marah2 itu saye n mak2 (sbb budak2 sgt notty tp maseh sweet sbb pandai amik hati lpas kne marah2).. Raaaaammmaaaaiiii sgt sdare mare belah atuk n uwan dtg. Kadangkala knfius sbb xtahu nak panggil ape. Tbe2 budak kecik 5 tahon adelah atok saye,huhu confuse kn? Erk, owez being tease by the eldest bile mau kawen. Haha, jawapkan ajer japgi mau nikah (lomah badan soklan cmtu,adesz~ (-_-")

Onam:
Balik ampang last nyte n arrived safely by 1030pm. Syukur hway xjam,hee~ Actly theres nothing excited going back home back, da besa kurang excitement laa mau raye di ampang sbb kengkawan sume dah fly2 away. Kurang kawan gurls sbb xpastilah nape,huhu ;p.. But still miss my deary frens who used to come at my place even bukan hari raya pon. Korang2, rindu dowl huu~

TujuH:
Mau join venture raya dak upsm ahat ni.. Tapi masih belom kmfem2 jer lagi, haiyOh~

[I do realy hOpe all these -ve bad craps feelings were shuh away,foreVer. Xsuke laa hati n jiwe ni dibebani masalah2 yg xpasti apa penyelesaian terbaik. Hmm, thx to my mama sbb slalu membebeli diri ini. Yes, istighfar n selawat byk2 mampu menenagkan hati. Read/recite up d translation of Quran sgt menggetarkan jiwa (ish,bkn mahu meriak tapi mahu berkongsi..cubelah kawan2 (^,^) Erm, di kesempatan ini, saya Noor Syakierah Rusli mahu mohon mapun maaf atas segala perlakuan @ perkataan yg lalu @ yg akan datang yg bisa menyakitkan hati kamu. Saye dalam proses belajar dan memperbaiki diri. Di lebaran kali ini pon saye maafkan sape2 yg pernah saye trasa hati dlu (huhu,pOyO lah syakiera).. Jemput datang ke umah yer, saye menanti ketibaan kalian semua. Salam aidilfitri sekali lagi (.^,^.)]

Wednesday, September 16, 2009

-

aku spt xtahu nak kata apa dah..ya Allah, berikan aku jalan dan ketabahan hati ini utk menghadapi segalanya.........

entry kali ini tiade objektip juge (-_-")


1:
tgk citer final destination 4 dgn mazuz, aza, syiromi & mekzi.. Giler seram smpai makan tak lalu. Siyes thrill sebab care sorg2 mangse yg terselamat pd mula2nya terbunuh,one by one. Duhh,terbayang2 lak smpi skg nih. Hm, cngr8 la pd director sbb bjye bwat 'hakak' (sebut sengau) lbeh byk tutup mate n tinge dari menonton keseluruhan scene. Now, fobia utk ke mne2 @ nak bwat ape2 sbb asek trase ader sstu buruk akn berlaku (hish,mulot jahat..mintak2 xder pape dalam mase tedekat nih..aminn..huu)

2:
BBB Tomyam not bad. The foods and d prices mmg reasonable ;) kalo sape2 mahu mencari tempat makan yg punya environment yg baik, foods yg sedap dan murah, i suggestkan tempat ni utk u guys,hee2~ ;)

3:
Mahu balik umah, tapi byk sgt kje d ukm yg masih melambak. Mama dah bising2 sbb xbalik2 lagi. Plus, saye dah 'pinjam' dari daddy kesayangan pakai kete beliau. Wuu momma, i dilemma~ (mama xkn bacenyer belog nih,so xperlu risau kalo ter'kate' mama sendiri,huhu~ luv u mama <3)

4:
Saye rindu..(pullstop). Spt bese, harap dapat lagi dwet raye seringgit baru lepas cucuk dari atm. Sampol kaler maroon,taw ;)

5:
Tampin, wait 4 my homecoming huhu~ xsabar laa,wuu~ :')

6:
ds year,theme black n white.. Tudung kaler ape plak yea? erk, itam seswaikah? xnmpak obvious spt lizard's shit kah nanti? huhuu~

7:
It almost 5am. Mau titon sebentar. Got lotsssssssssss of stuff nid to b done 2mrow. Go go myself~!!

...Salam (.^,^.)...

Tuesday, September 15, 2009

Sesaje apdet xder objektip menaip entry kali ini

satu:
I hepy. Hepy sbb nak raye, hepy sbb nak balik kampong d n9, hepy sbb2 'tertentu (hee~), hepy sbb org2 yg disayangi semakin bertambah..

dua:
Yah ppl, i syg 'mereke2' tu. Sesi lepas mungkin kurang nak mengenali mereka sbb 'mereke2' tu nmpak cam xberape nak seronok didekati. Tapi 'mereke2' tu mmg a bunch of guys yg sgt kewl taw, giler2, dan boleh dirase ketulusan hati jujur mereke apabila mengenali 'mereke2' dengan lebih dekat sbna nyer.
Teringat kegilaan2 yg dilalui bersama2 rakan2 yg dah grad ketika bersame 'mereke2' ini. Kerinduan terubat kot,huhu ;p Satu pesan kepada mereke, teruskan keikhlasan, kecekalan dan ketabahan dalam menjalani ape jua perkara yg mendatang, ye korang (.^,^.)

tiga:
Bilek kelab ni dah macam umah pon ader. Masak,stdy,malah tido pon di sini. Haih, boley claim x dwet kolej yg dah dibayar?huhu~

empat:
Alwayz pray 4 us~

lima:
Xdpt tido pon.. Jeles2~ ZURA MEKZI SYIRAH BANGUN2~!! wuu~ (-_-")


Monday, September 7, 2009

Only craps, nothng special..


All alone right now in my beloved club's room. Doing some Chemo instead 'doing some fb' plus youtubing too.. All I want to say is, IM BORED PEOPLE, duhh~

Feel a lil' bit empty. Maybe Im started to think about thngs in a hard ways again. Im admit it that Im not creative in making solutions for some sort of heavy probs, & easily eager rising up quick when the things Ive planned up dint really works. Feel likes want to 'eat someone' with my bare mouth, muahahaa~!!
(#_#) *gilo*

Hate thOse egOs.. Lets call them 'egor'. Im calling them that becz their behave like one, they really deserves that. Egor in muvees eat human's flesh & attacking peoples but my definition for thOse egor are someone that 'eat people's feelings' with no mercy till the victims become so weak, cant think proper just because cant hold the 'attacks' from these 'egor' anymore (nah, hamik ko). To those who feels that they were ego, please think back about other's feelings. It isnt you the only one who has one or have probs.. PLEASE~!! But wud they change? Huhh~ Lucky us if they understand..

So, to those egos I jz wanna say dat Im sorry if I have do any wrongdoings towards u.. Sometyms there's a mistakes dat i dint realize wen im doin it & please say it direct to us so we dint have any bad speculations more and more on u guys. Jz want to be nice to evryOne & no heart feelings, hokeh?

Its 16th of Ramadhan baby.. Tyms past really fast till we never realizes that our age is past too with evry secs in a day.. Hope we'll grOw very mature in our way of thinking absolutely, insyaAllah..

K, tata now.. Feels bit relieves when I cant burst it in dis kind of way (no yell, shouting or kicking on things anymore, oh please~) even I knew no one wud like to read my writings, hOhO~

Salam Ramadhan, Assalamualaikum (.^,^.)

Saturday, September 5, 2009

hari ni taw..(.^,^.)


1:
saye x mangun saho lagi.. Ramai buzzing di YM tapi nampaknyer method itu tak berjaya. Tq to razis sbb bersungguh2 nampaknyer mem'buzz' berkali2 utk kejutkan saye kemudiannyer berputus asa akibat tiada respon dari minah Kiera yang gemok ini..(kasar tu Razis, kasar tu huhu ;p )

2:
Tq dear Haff tolong saye harini :)

3:
Kedatangan kalian membuatkan hari sangat penat akibat tak saho menjadi hari sangat happy penuh bersemangat. Siyes talking nih, tak tipus ;p Psst, I sayang & rindoo kamu sume taw. Hari2 teringat sbb tgk gamba 25 orang2 itu, nanges dalam hati dan di mata mengenangi segala galanya dari 1st year :')

4:
MBP.. Tq juniors :)

5:
The dizziness because of lack rest plus keep thinking in a heavy way about something. Shuhh away all the dizzy mizzy thing.. Tak suke,huu~

Saye orang yang bahagie harini, begitu juge ande,hehh~. Someone has said to me that i need to realize who am I, Reminding me about my family, study and HIM too. Tq u (.^,^.)

Thursday, September 3, 2009

the 1/2 day story


Miss my sahor,waking up at 645am because of makcik pakcik cleaner chatting among dem a bit loud in their java lang. The best part is, i aslept on my desk. Aching at my back & my neck. Adesz~

Staying up l8 last nyte 4 my midsem test. Chem Analysis, iluvu my baby boo chemo..

Afta d mid test, walking slowly to my room. Penat semacam. My stomach starts to sounds like lion growls while hunting for their preys. Menyumpah2 diri sendiri sbb tak bangun saho *loooonggg siiiiigghhhh*

Hoping like deer right away after the door room were opened. Tido after texting my dear Happ (hihi~). Bangun semula @ twelve, mandi sbb kepale mamai (norm symp 4 low blodd press.).. After bath, kemas bilek serabai serabut.Here, mcm nila bilek anak dare. Proud with myself can settling 2 thngs dat has misering my head since dis early wiken (d pix wil b upload soon, mmg giler bangge sbb dapat kemas bilek ihii~)

Listening to fav radio channel, FlyFm of course. Come Home by One Republic is such a sweet song to listen. I dedicate d song 4 u readers~!! (.^,^.)

Dint have special plan 4 ds wiken. Reading might be d biggest thngs im goin to do, gess haha..

Kempunan cekodok ikan biles. But becz of d high shoot of d anchovies price makes me oftenly stop wondering to eat it. Plus, none of my frens have a free tyms to go to the groceries n do the cekodok 2gder, sdey sgt~ :'(

Here, Send It On by the Disney's grown ups.. Sgt suke Miley & Demi ;) Such a sweet songs for a sweet people like you.. Peace off,papai~



Wednesday, September 2, 2009

My Baby...*shewel*



Saye rindu dengan pet belaan yang suda ditinggalkan lebih 2 bulan. Sehatkah beliau tanpa belaian kaseh dari mama nya ini?
Wuu~ *gilo*

Dulu pernah addicted dengan pet society. Tapi kerana beberapa insiden yang tak berape best suda berlaku jadi niat untuk bergiat aktif ber'pet society' terpaksa dikuburkan.

Here, as u guys can see Im preferly loVe the kimono she wear. Nampak lebih sopan gitu.
Dengan reben merah besar di atas kepala dan selipa panda cumel serta ribbon pink di tgn kiri juge tidak dilupakan ring batu delima di tangan kanannya. I hope one day I can have such an acessories like Nara's. (Ooh ya,btw her name is Nara. The name were taken by famous cute artist from Korea. Plus, someone has said to me that Im merely like the artist *hahak,perasan*)

Saye rindukan Nara. Nak jer menjenguk tapi takut 'lagha' melayan sampai tak hingat donia. To Nara, take a good care of yourself. Duit dalam account banyak kan? Pandai2 lah berjimat2 ya nak,huu~ *saket dah aku nih*

Hokay, Rindu pada Nara sudah diluahkan. Next, more about Nara but after Ive get thru ol d 'miserables' days. Papai~ (.^,^.)


Tuesday, September 1, 2009

Harap Tak Terlambat..


Bangun pagi2 terus ngadap lappy yg semakin kronik ke'slow'annya. Sesuatu tercetus di minda saye, memikirkan tentang mimpi yang dialami malam tadi.
Risau+takot (sukar nak ceritakan kronologi mimpi tersebut sebab mimpi tu melompat2 dari satu scene ke satu scene yang len,huu~)

Erm, senang ceritanya beginilah. Saye sangat risaukan halatuju hidup sekarang ni. Kemahuan mahu meneruskan kehidupan di kampus seperti sudah terhakis. Saye anak sulung. At this moment, family mengalami masalah ekonomi di mana income bulanan tidaklah sebanyak (dulu tidaklah banyak sangat tapi lepaslah untuk saye dapat duit poket untuk shopping tiap2 bulan) dan se'constant dahulu. Adik2 masih lagi di alam pengajian. Yang kedua di UiTM masih berbaki 4sem dan bercita2 mahu meneruskan pengajian sehingga peringkat ijazah sarjana manakala ke-3 & ke-4 (kembar) akan menduduki PMR tahun ini. Sudah ditanamkan dalam hati ini sejak si kembar lahir untuk memastikan kesemua adik2 saye berjaye masuk ke IPT. Impian ayah untuk melihat saya buat master mungkin tidak @ mungkin lambat ditunaikan (maaf ayah..).

Sudah lama diri ini bermonolog sendiri, berkira2 untuk menangguh pengajian, mahu bekerja demi menolong ibu ayah. Hasrat pernah dinyatakan kepada ibu tapi ditentang sekeras-kerasnya oleh ibu. Diri & hati konflik, memberontak kadangkala. Dineutralkan dengan cara mengadu pada sesiapa sahaja yang terdekat.

Mengadu pon satu halnya juga. Mengadu ketika itu cuma untuk meluahkan apa dirasa. Pendengar pengadu menyampaikan kepada beberapa rakannya dalam versi pendengar pengadu sendiri. Lama- kelamaan beberapa orang yang tak pernah rapat dengan diri pengadu pon boleh tahu cerita. Hates these sort of peoples sometimes *sigh*

Berbalik kepada hal mimpi tadi. Saye bermohon kepadaNya supaya diberikan kesempatan untuk diri ini untuk menyempurnakan segala impian dan harapan kelurga ke atas saye. Yer, saye mmg lambat serba serbi. But because of I still have the will to achieve like others has achieve (even I might late 2-3 years back then) Ive oftenly said to myself just get through all this patiently. Because the time for me sooner or later will come too.

Mood sedikit tak stabil ketika entry ditaip. Mood ini menyebabkan si penaip yang masih tak mandi2 dan rasa tak mahu pergi ke kelas pukul 12tghr nanti (tapi xbole skip sebab lecturer nak bgtawu ape yang kua untuk midsem jumaat ni huu~). Ketika entry ini ditulis juga, diri ini seperti tidak memikirkan persepsi orang yang akan membaca entry yang boleh dikatakan sedikit telus (itupun kalau ada orang nak bacalah).

Untuk masa ini, sungguh mahukan diri ini menjadi sabar, kuat hati dan semakin matang hari ke hari. Erm, kedatangan Ramadan kali ini agak mengembirakan. Tak pastilah kenapa,huhu.. Semoga apa yang diamalkan ketika Ramadhan kali ini akan berpanjangan sehinggalah bulan2 yang seterusnya, insyaAllah.

Last not least, i luv my lil' c's (even I never convey infront of them) & we, the Ruslis' will make sure even in this sort of situation we still can get through it. And may those 'bigmouth' will become small (haha,bongek nyer english).

Salam Ramadhan untuk semua (.^,^.)

Next : DigiCam, Beary Bear, Baju Raya, Kuih Raya, Pet Society, FarmVille ;)

Minggu Ini & Minggu Lepas (.^,^.)


Sewaktu entry ditulis, penulis berada dalam mood yang 'entah tak pasti apa yg dirasa' (haha,wuteva~). Sedang menunggu berbuka puasa bersama rakan sekelas dari darjah 3 (cik syiromi aka syirah salleh).


Petang tadi membuka folder2 msg dalam hp lama. Senyuman bak kerang busok dek membaca msg2 lama sejak zaman 1st year. Hati juga tersentuh kemudian menjadi sentimental uhuk~ :')

Meeting malam membwatkan saye mudah lapor. Pewot bunyik2 sepanjang meeting. Hot choc cicah biskut kering on the way.. Mengkaseh pada cik Haprina temankan malam i,hehee ;p

Teraweh d foyer kolej aminuddin memang best. Best sebab teraweh+witir habis sebelom jam 845pm huu~.. Plus, sore imam mmg sodap hehh~.. Tapi ancaman utk tidak khusyuk kerana kucing foyer suke melalu lintas kemudian duduk2 malas di depan menyebabkan mata kami 'ter'pandang kemudian memerhatikan kucing itu berlalu dengan manje. Siap terlintas di fikiran ini bilalah miaw pregnant ni nak beranak dan agak2 berapa ekor anakkah akan dihasilkan kelak.. Wah, siot jer ley pikir gitu. Adesz~


Kerinduan terubat. Balik ke kampung halaman di Tampin Ahad kelmarin. Berbuka beramai2 di rumah uwan [uwan=panggilan di n9 utk nenek :)] memang agak 'happening'. Jumpa buah hati si Hakimi yang sangat ektif semakin lama semakin hensem menambahkan kegembiraan di hati ini. Kimi, kakYong adore u,huu~.. Al- Fatihah untuk seorang saudara jauh saye atas pemergian arwah hari ahad lepas.

Ngantok, tapi kena paksakan mata ini untuk bertahan demi tidak terlepas sahur. Uwaa~!! Bertahan2~

Heh, smpi cni jer nak menaip. Samad berpuase & samad berbuke sume. Tata & Salam Ramadhan~ ;)

Current Mood Penulis:


MySpaceMySpaceMySpace

Thursday, August 27, 2009

1st week o' Ramadhan...(almost 1 week i mean,hee~)


satu:
1st till 3rd ramadhan buke ngn dak upsm.. kerinduan terubat (ceh2 huhu)..

dua:
mama majuk sbb saye tak balik umah waktu wiken/mantai (mantai = n9 nyer bahase rasenyer.its a a day b4 ramadhan @ syawal). Then ive decided to drive back home evryday utk pujuk mama semula. Tq & a wholy thousand million trillion credits to Encik Rusli aka ayah tersyg 4 d gas & touch&go support.. owh, i luv my fmly (.^,^.)

tige:
midsem....pishuu~ (xmo ader ape2 memori mengenai perkara itu,uhuu~)

ampat:
saye rindu kampong di n9..sangat2 rindu & its damnly terrible miss..(sabo2,desz~)

limo:
harini 27/08/2009 bersamaan 6 Ramadhan 1430H, saye fenin2.rase mahu hantok pale tp sgt sure method itu takkan brjye..telan 2 bijik panadol ektifas pon maseh lagi berdenyut2..help2~

Huhu.. Itu jer yg berlaku sepanjang seminggu berpose.. Xder pape menarik kerana saye mmg seorg yg tak menarik dan mmg seorg yg sgt buring.. Erm, tapi di sebalik kebiasaan yg dilakukan hari2 itu saye hepy juge sbna nyer.. Being together evryday with beloved ppls around me already has made me feel complete,yet.. Huhu.. Harap tak terlambat untuk mengucapkan selamat berpuasa & selamat menyambut bulan Ramadhan penuh barakah kepada semua umat Islam di dunia.. K, papai now.. Salam (.^,^.)

mood:

MySpaceMySpaceMySpaceMySpace

Wednesday, August 12, 2009

when evry1 'convo'ing..

nak nanges
xmo g lah sape2 nyer convo nti
hadiahkn bunge pass pd org jer
boley x?
haihh~
down2~!!

erm,nakg pesta knvo
tapi cam xder mood lak
menci2~!!

malam ni perasmian,
ader munge api spt yg dikatekn pd aku
hmm,munge api tu
haihh~
erm,mahu x meronde2 bsme ku ke pesta knvo?
haihh..(ngeluh lagi)

dah laa,
memikirkn sume ni wat aku makin down
aaaaaaa......
nak tdo
bye sume

--end--



current mood:

MySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpace

Monday, August 10, 2009

.. a big sigh..(HAAAAIIIHHHHH)


campo baor
geram+sdeh+marah+nak lempang org+rase useless
=
bawak2 bersabar
pikirkn pozitip dahulu yer syakierah
(istighfar2..dehh~*pasrah*)

MySpace

Thursday, August 6, 2009

satu malam tuuu..(oklah,aku pon nak ngaku gak ok..)



adelah malam tu
malam tika bulan ngambang
*hahahak,thrill la kunun*
bincang tahape2
padahal pogrem tu mmg serius nak bwat neyh,duhh~
bincang2 pestu gelak
*gelak xhengat dunia lak tu,sigh*
(mintak maap yer org skeliling)

tibe2,
adelah 'sorg' tu bukak vid shah rukh khan
*aaaaaaa....!!!! scream 4 srk*
(kami sume penah berangan nak kawen dgn beliau hokay..)

ehem, sambong bincang balik
bncg sket, gelak 'byk33..'
(doi, bile nak abes cmni neyh,huu~)

last2 trase dah cm over semcm jer
kami pon balik
segan sbna nyer ngn org skeliling
*bwat muke tebai*
fufuuhuu~

mesti ader xpaham
mmg blog kali ni tuju utk org2 yg paham jer
uhuu~

--- hari esoknyer ---

derme darah
cm bese xpenah lepas
(hey, sy sehat dan gemok hokay..)
'minaz 2 org' tu lepas lak
hmm,mungkin mereke 'sehat'
hekhekhek...
tp sian,
effect dari derme darah tu,
mereke rase fenin2, nak muntah..
wehh jajai syirah
jgnla cmni
jangan tinggalkn daku..
huu~
(gmba2 hari kejadian akn d upload kemudian,tungguuu~)

~~papai now (.^,^.)~~


Wednesday, August 5, 2009

Delicious Denmark Cookies :)


I've try it today
Automatically fell in luv with it
For more infos & inquiries cn click @ the attachment below :)

http://biskutdenmark.blogspot.com


The homemade cookies dat baked with LOVE
Strongly suggest to u guys sbb saye knal bakers cookies ni
Hihihi...

~ok ya,papai~






Tuesday, August 4, 2009

............its hurt yo...................


asek gestrik akhir2 ini
saket ulu hati juge
asek rse nak muntah lepas makan
MySpace
kesukaran bernafas spt normal
lutut cm cepat cramp
belakang rase sengal2
batuk2 dan seleseme d waktu pagi & malam
MySpace

xsedap ati juge
ohh momma~!!
MySpace

moge dielakkan dari segala penyakit2
samada penyakit badan & hati
mohon diperkenankan



Tom + Rob




..Tom n Rob..
(drooling 4 dem)
nak kawen dgn mereka
hahahak *gatai*

belek2 jap gmba mereka berdua
yeah~!!
suda b'smgt utk kembali stdy

...end (.^,^.) end...


Sunday, August 2, 2009

Lindu Lindu Adoi Cyg Melindu..(bkn entry jiwang)

MySpace

sy windu:
  • mama ayah(homesick suda aku bah)
  • lil cuzzins
  • mak2 ayah2 sdare
  • kengkawan skul lame
  • org2 d kampong
  • kuceng2/baby2 ayam itek yg kiyut d kampong
  • paling dirindui,my late grandparents

deyh,biler nak cuti raye ni..



Tuesday, July 21, 2009

m3p...

the 'm3p'
latest dah 150++
i xmo komen ape2
tunggu till d final day
then bramai2 sr akn komen

tringat tiba2
during my 1st yr jr life
joining upsm sbb ader senior yg kiyut
hak3
bengong kn i

till one day syirah mu bestest n dearest fren
ajak g ledang
tym tu cm xmo g
sbb rase dah laaameee sgt ninggalkn buku
yalah,
kolej,sukem,kolej lagi
huhuhu
syirah ajak g upsm
(owh,sgt rindu bilek kecik 'corner lot' tu hihi *tsk*)
dfta g KAF & Ledang
erk, ekotkn jelah
dok umah pon musti busan
(speaking to myself)

u guys tahu?
i x regret pon g kursus2 upsm
siyes
biala kami di torture mental fzikal
i enjoy
(ehem,ade mse wktu brainwash cm nak ngamuk jer ish3)

here in upsm
jmpe ramai sgt kawan
getting knw them sstu yg sgt 'special'
i dint really knw hw to express it by words
evrythng seems so sweet
even suntyms ader trase ati sesame sndri
(huhu,immatured of 'kami' ;p)

erm,hargai selagi maseh ada
sayangi yg menyayangi
kasehi semuanya kerna DIA
InsyaAllah hubungan lbeh diberkati
aminn~

syirah,jai,shawal,shaker,haff
i do really luv u guys
adek bradek yg 'tertinggal'
huhuhu,jaatkn aku =p
lets cont d legacies
cont d spirits
continuing to taking cares our beloved club

n 4 u guys yg dah abes
sile2lah kerap datang cni
i lonely
uhuhuhuk ='(
shayang kalian

---end (.^,^.)---

Friday, July 17, 2009

apabila rasa diri hebat...

bawak2la beringat
pangkat,harta & nama xdpt bawa ke mne
sederhana dlm sume perkara

susah juge nak ckp pd org2 tu
asik pikir diri mereka jer yg betol
yer,aku ngaku
aku pon org2 tu
dan apabila ader org2 spt aku
aku terkaget & terkesima

tapi aku rasa bagus juge ditemukn org2 bgtu
dibukekan mate & minda kite
utk lihat realiti kehidupan
hm,betol lah org dlu2 kate
hidop cam roda
atas,esok bawah,esok2 atas balik

think lyk an adult
bkn nyer asik fikirkn perkare2 adultness yg 'tuuuuuttt'
i mean,
act lyk an adult
walopon sgt payah sbna nyer

erk,nape payah yea?
mungkin kerana ader sifat degil, ego
n rase 'diri bagus' , again...
"..ahh,lntaklah org nak ckp aper pon.aku tawulah jge diri aku.."
kate 'org2 tu'
hmm..nabil kate,"lu pikirlah sndri"
=p

theres a tym feels like ds life were so hard to been thru
y its hard?
maybe its us who owez thinks hard
'neva try so hard, but try ur best'
evry probs has d sol'n
d way we manage ourself to accept d qada' n qadar is important
moge diberi kekuatan kpd aku dan org2 yg ku sayangi
utk menerima segala ketentuan
dgn hati yg redha & tenang
aminn..

mungkin kebaikan2 itu akn dtg
apabila kita iklas dan tiada pengharapan dlm setiap yg dlakukan
i gess, keikhlasan kunci kebahagiaan dunia akhirat..
moge keihlasan itu dtg dlm hatiku dan hati2 yg lain jua
aminn skali lagi..

last not least,
dn b plastic jz becz u wn to look kewl infront of others
be urself dude..
be wut u really want to be
bialah nmpak kmpong ker
jnji hatiku n hati kamu2 semua sng

owh,byk merapek2
mintak maaf
cuma mahu meluahkan ape yg dirasa
ketidakpuasan hati,kerisauan
etc..etc..
gdnyte pd sume
salam

~~~end~~~



shud i care..??

sorry 4 typing such a "thng'
ape yg 'pompuan' tu nk kate pd aku sbna nyer??
xnk ckp bek xyh ckp
ni siap sebut nama 'guy' tu
wt her real purpose actly?
konon2 nyer ader bnde special secret laa..
hm, wteva~



Thursday, July 16, 2009

Twilight:New Moon



TWILIGHT:NEW MOON

diehardfantwilightkliksini



oh my gosh..!!
my edward were more handsome day by day *fainting*
me (ehem,bella i mean) become prettier
& JACOB..!! Gosh,izit truly him?
giler hensem huhu..
d scene he chnge to warewolf is totally kewl..
(drooling 4 Jacob~uhuhu)

The release will b on 20th Nov..
Jz cant wait to c it
boleh x release skg ni??
waa...!! *tertekan*

Next, donlod novel twilight smpi lebam
(thx 2 en.q btaw d mne i bole donlod novel twilight ihihik..)
---end (.*,^.) ---





Monday, July 6, 2009

Windu Pd 'dia'........duhhh~

HAAARGHH...!!!
WINDU
ERM..
TAPI KNE BERSABAR
DONT LET D FEELINGS MAJORLY COVER MY HEART
ERM2..
SKET JER LAGI
HARAPNYA BERBALOI


DAN AKU..?
STICK WITH D PLANS..PLISZ
BIAR KALI NI BTUL2 MENJADI
BUKA MATA, HATI & MINDA
MOGA SENTIASA MENDAPAT RAHMAT DARI-NYA
DALAM SEGALA APA YG DILAKUKAN
AMINN..

(.^,^.)

Wednesday, July 1, 2009

Dude.. Glad Chatting Wit Ya..

Satu>>Glad.. An amount of air has be fill in my lungs n makes my 'hiding' happiness sparking (tho a bit huu~) n less movement of my 'urat2 muke' ( smyle i mean) comes out frm d very deep of my heart.. N hoping d smyl n d enjoyments feels tonyte wont neva dcrease, but may it increasing 4 d nxt secs in my lyf..

Dua>>N 4 'u'.. Lagu bawah utk 'u'...

Tres>>Shopping barang bawak balik Ostel..Owh, cant wait hee~

Ampat>>Kerja2 n i luv my kerja

Fi5e>>The Climb, caricature n UPSM.. oW yEaH.. (.^,^.)

Anam>>Luv my family.. Mama ayah, kalian sgt kuat.. I heart n adore sooo much u both..(.^,^.)


--------------END-----------------------------------------

1234 1 LUV YOU..(ow yeah, mari berjiwangan..)

Thursday, June 18, 2009

Fenat + Fening +Semfut


There's a tym aku rase spt aku ni pembawa badi kpd org len. Hm, bermula dgn aku kemudiannya bahana yang menimpa aku spt berjangkit kpd org len. Aku x mahu itu berlaku. Erm, andai betul lah aku ini pembawa badi, aku ingin sgt tahu caranya supaya segala badi itu hilang. Cukup aku sorg shj yg kena, dan jgnlah dilibatkan dgn org yg len. Pengalaman terburukku dalam sejarah sepanjang aku menjadi pelajar kini seolah2 sudah menular kepada mereka2 yang berada dekat di sekelilingku. Ada masanya aku spt mahu menjauhkan dan mendiamkan diri dari org ramai dgn harapan badi2 itu tidak pergi kpd mereka pula. Perkara ini telah menjadi penyebab besar kpd kemurungan aku dalam masa sebulan dua ini. Rasa kurang semangat dan kehilangan rasa mahu bergembira seperti dolukala. Hmm.. Biarkan semua ini tergantung dan aku sekali lagi 'coba' utk membiarkan masa menjadi penentu/ penyelesai kpd permasalahan2 yg berlaku.

Kedua.. Rasa spt mahu berehat dari kerja teruk2. Fitam2+fenat di kitchen menyebabkan aku mudah rasa sakit lutut dan tulang belakang kembali. Hm, yg membwatkan aku rasa seronok bekerja di situ apabila aku bwat sstu yg diluar dari perkara norm yg aku lakukan sblm ini. Plus, belajar pelbagai masakan western dan italy membwatkan aku teruja utk membuka bisnes makan suatu hari nti (ceh2,mule dah huhuhu..) Erm, bekerja bersama warge 'tua' (huhu..) di kitchen menyebabkan pemikiranku sedikit sebyk berubah. Cara aku memandang akan kehidupan dunia ini juga berubah. Melayu dan omputeh.. Those foreign ppls r more polite than the malays. Percayalah. Maka frasa 'adat org timur' itu mungkin xbrape praktikal kini. Yer, aku juge pon bknlah seorg yg manners. Itu telah membwatkan aku sedar akan sstu. Aku Melayu, dan Melayu itu sombong. Aku tidaklah mengatakan SEMUA org Melayu itu bgtu tapi dek kerana sekelompok 'minor' (yg hampir menyamai bil kelompok major) bersikap bgtu, maka yg 'minor' inilah telah menampakkan beberapa cela di mata org asing yg len.

Melayu kalau dihidangkan makanan, jgn haraplah ada perkataan terimakasih dr mulut mereka. Waimah secalit senyuman pon tiada. Berbeza dgn org asing yg dihidangkan makanan kpd mereka. Cara mereka menghargai, senyuman dan ramah mereka menyebabkan kami skuad2 dari pelbagai jenis kitchen ini lebih suka melayan orang asing berbanding org dari bangsa sendiri.

Wahh, pedas bkn statement dari entry aku kali ini. Erm, aku tidak dapat elakkan bahawa aku jua pernah menjadi spt Melayu yg disebutkan di atas. Allah telah membuka mata dan hati aku utk menilai semula sejauh mana buruk baik perangai aku yg dulu. Dan kini, Allah telah menunjukkan jalan padaku dgn cara yg begini.

Apa yg pasti, sekarang mmg betul Allah bayar 'cash' atas segala baik @ buruk yg dilakukan. Pesanku pd yg membaca blog aku ni (adeker yg nk bace?huu..) nilai diri sebetul2nya. Org akan nmpak keburukan dan kesalahan yg kita lakukan. Dan jgn nak berbangga dgn kebaikkan yg sudah kita lakukan. Manusia tak pernah nmpak kebaikkan kita. Janji, segala apa yg kita lakukan itu ikhlas tulus dari hati. JUGA, jgn menilai diri org len sebelum diri sndri dinilai. Ingatan keras kepada Noor Syakierah Rusli dan juga kpd mereka2 yg disayangi......

Ketiga.. Aku harapakn tidaklah terlambat utk aku mengecapi kejayaan spt yg diimpikan. Erm, aku benar2 perlukan sokongan dari kamu semua.. (.^,^.)

Keempat.. Aku berharap kali ini 'proses' itu berjalan lancar dan membuahkan 'hasil' yg lebih baik.. doremon.....

Kelima.. The Luv, The Miss, The Climb, The Time..The Kiera (wahh,apekah..??)...


Tata~

(.^,^.)

Wednesday, June 17, 2009

The Climb-part2 :)

Xtawu lah nape..sudenly sgt suke lagu The Climb dari Miley Cyrus nih.. Im not her fan but the way she delivering d song n d song itself has makes me been touched till d bottom of my heart. Erm, selaku org yg suke memandai2 meng'alter' lagu org len, Yosh..!!! Projek terbaru Syakiera d mase selepas kerja jam 10pm wawawa (.."shud i care", said those ppls..hehh (.^,^.) )

Hehh.. Next, The Climb.. Bkn sepantas mana aku smpai ke situ, bukan juga apa yg menungguku di sebelah sana, tapi segalanya adalah ttg 'daya'ku..

Tata~
(^,^)

Monday, June 15, 2009

The Climb


The Climb [Acoustic] - Miley Cyrus


I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high
.......................
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
...................................
And I, I got to be strong
Just keep pushing on


Sunday, June 14, 2009

My Blog Readers...


Maaf ya.. Mungkin ada beberapa entry dari blog saye yg yg cm xbrape disenangi.. Entry2 itu suda di delete.. Huhu, maaf taw.. Nti ader mase,mood n idea yg bes sy akn menaip lagi d cni.. K, tata.. Till d fingers meet wit d keyboard again.. Salam =)



(.^,^.)
Syakierah Rusli

Tuesday, June 2, 2009

A Cup o' Nescafe @ 11pm

If we have 'indie band,indie singer, etc.. can we have an 'indie blogger'? yer, aku mahu jerit sekuat hati dan katakan pada dunia ape yg aku sdg lalui dan rasa. tapi tidakkah itu akan membuatkan org di sekeliling mpy satu lagi persepsi yg kemungkinan besarnya akan beralih sebyk 360' terhadap aku? (another controversy statement frm me..)
'Hanging Out'... Its up 2u dude..
'Working Till Ur Joins Feels Wants To Crack'... Kawan2 kmpp aku akn dtg pd 12hb d tempat aku bkerja skg. Aku mahu jmpe mereka, walopon skjp. Hm, there's no 'date' anymore i gess in my planning diary.. Adakah kamu faham bahawasanya aku ini sorg yg sgt kasar+kurang diajar+sgt 'sopan' tutur kataku ketika bersama rakan2 yg 'kromosom' nyer XY sama spt kamu..?? At least, aku x coba utk 'mengendeng2 @ berngade2an' bsme mereke yg sgt laen 'kromosom' nya dgn ku.. (Wahh, betol kah penggunaan ayat aku ni yea? huu wuteva..)
'Mushroom Bouchee 4 1000 Pax'.. Ok, go syakierah go..!!
'Pagi 1hbJun2009'... Mkaseh byk2.. Terharu sbna nyer. plus gmbire sgt2.. Ermm, malam hari yg same, aku dah mule menerima seadanya. Tp jgn skalik2 diusik dgn perkare2 yg boley mendatangkn sensitip pd ku. Nti aku kn jadik pengungkit dan pemarah semula.. (Ok, mari buang jawuh2 sgale prasaan -ve nih.. Shuh2~)
'Malam Sblm 1hbJun2009'.. Tq belikn dinner dikale perotku dah berdendang irama heavy metal, n tq atas keprihatinan n sgt x sangke kau mahu membiayai pendidikan ku (siyes giler terharu..) Erm 'pn', sile lihat bulan yer..(wlupon x mengembang eh mengambang)
Last, Syakierah merindui rakan2 baik, rakan yg bsame2nyer ktika ssh nya, my 'pn'(hahaa apekah 'pn'..ko men sebat jer kn kiera..), dan dirinya semula.. May d path cums easy 4 me, Ameen~

Wednesday, May 27, 2009


Tag Dari Tunku Leeya









1)5 Fakta Menarik Ttg Pemberi Award:
  • Tunku leeya Hezlin
  • classm8 2 yrs in a row
  • caring
  • kindergarten teaher
  • luv childrens (eceh2...hihi =p)



2)10 facts+hobbies abt myself (wuu,xbape suke wat bnde nih..tp tunku nyer pasal,kite watjelah hihih
  • berangan nak nama kiroro miraie
  • suke makan
  • suke cokelet
  • brown lovers
  • semakin tua semakin sensitip (ohh momma...)
  • plupe yg amat
  • rajin hilangkn bnde
  • eldest frm 4
  • luv noor aini & rusli very much..
  • luv the Dahalans' & the Ismails' too

3) Final step,choose 10 other ppls to be tagged:

  • I CHOOSE YOU,YOU,YOU,YOU,YOU,YOU,YOU..............................ILOVEYOU (huhu... =p)